Gyönyörű és mutatós vegetáriánus fogás, de húsok mellé köretként is nagyszerűen megállja a helyét. Biztos elismerésben részesülhetünk, ha a vendégek meglátják a tányérjukon ezt az egyszerű ételt.

Ahogy készítettem:
Kivajaztam egy 6 db-os, mély muffin formát (nálunk cupcake). 4 db közepes Desiree burgonyát, mandolin segítségével 1.6 mm vékony szeletekre szeltem. Tálba tettem a szeleteket, hozzáadtam 70 g reszelt Parmezánt, 35 g olvasztott vajat, 1 ek friss kakukkfű levélkét, sót és borsot.
Jól összeforgattam és belehalmoztam a szeleteket, úgy hogy a formában púposodjanak a halmok. Előmelegített sütőben 180 fokon 50-60 percig sütöttem. Frissen kissé szétcsúsztak, de amint kezdett kihűlni, már meg is maradt a szép rózsaforma.
Tálaláskor megszórtam még friss kakukkfűvel és joghurtos-Harissa szósszal kínáltam.
