Gastrolta

Főzni szenvedéllyel, kicsit másképp

Vasárnapi fogás csütörtökön? Kicsit másképp? Hát persze!

2016. október 20. 16:28 - Gastrolta.

 Vásároltam négy szép pulykamell szeletet a minap. A Férj, amint tudomást szerzett róla, már meg is pecsételődött a sorsa.

Rántott szelet készült belőle némi csavarral, no meg egy kevés sült burgonyával.

 

 Kedves ismerősöm Erdélyből, még mindig nálunk vakációzik és tőle hallottam a puliszkával való panírozásról. Ők a halszeleteket szokták puliszkával meghinteni s kisütni forró olajban. Sőt, a puliszkába is hintenek némi sót, mert sütésnél nagyon jó ízt ad a panírnak.  

 

 Gondoltam megpróbálom az erdélyi módszert a pulykaszeleteknél is, annyi különbséggel, hogy én tojásban is megforgattam.

Az eredmény? "Nagyon jó ropogós"- mondta a Férj.

 

 

_dsc4856.jpg

 

Hozzávalók:

 

4 szelet pulykamell

1 egész tojás

Puliszka

Olaj

2 db burgonya

 

Elkészítés:

 

A hússzeleteket lemostam, majd papírtörlővel felitattam a nedvességet. 

Megsóztam ízlés szerint.

A tojást felvertem.

A puliszkát is külön tálkába szórtam és azt is meghintettem sóval.

A hússzeleteket tojásba, majd a sós puliszkába forgattam.

Amikor az olaj elérte a kellő hőmérsékletet beletettem a hússzeleteket s aranybarnára sütöttem mindkét oldalát.

Egy másik serpenyőben szintén olajat hevítettem és a felkockázott burgonyát megsütöttem. 

Felitattam a felesleges olajat, majd sóval ízesítettem.

Azonnal tálaltam, némi házi savanyúság kíséretében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrolta.blog.hu/api/trackback/id/tr3611824645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása