Gastrolta

Főzni szenvedéllyel, kicsit másképp

The Big Feastival 2016, Kingham

2016. augusztus 29. 21:20 - Gastrolta.

 2012 óta minden évben megrendezésre kerül Kingham-ben (Oxfordsire) a The Big Feastival elnevezésű gasztronómiai rendezvény, melynek ötletgazdája Jamie Oliver. Abszolút imponáló rendezvény, témáját és résztvevőit tekintve, de legfőképp azért, mert a bevétel egy az egyben jótékony célra fordítódik.

_dsc0684.jpg

 

 Idén én is részese lehettem ennek a három napos rendezvénynek. Fantasztikus élményben volt részem, de egyben csalódott is voltam.

_dsc0694.jpg

 A fantasztikus élményhez kötődik, hogy személyesen találkozhattam két, számomra nagyra tartott séffel: Raymond Blanc-al és Gennaro Conntaldo-val.

_dsc1100.jpg

_dsc1255.jpg

_dsc1232.jpg

_dsc1250.jpg

 A csalódottságom egyrészt abból fakadt, hogy maga a fesztivál nem volt olyan volumenű, mint, ahogy beharangozták. A legutóbb, szintén Oxfordsire-ben, megrendezett Woodstock-i gasztronómiai fesztivál, amiről az egyik blogbejegyzésem szólt sokkal, de sokkal nagyobb volt.

 Két napot töltöttem itt, de, már az első nap körbejártam mindent. Megkóstoltam, ami szimpatikus volt számomra és ezzel ki is merült a "kínálat". Megjegyzem, hogy alig lehetett vegetáriánus ételeket találni, ami szintén nem volt imponáló, mert az ember elvárná, egy ilyen rendezvény keretében, hisz Woodstock-ban, rengeteg volt.

 A másik nagy probléma, a nem megfelelő felkészültség a brit időjárásra. Ezt értem úgy, hogy a főzős színpad, ahol a híres séfek élőben alkottak, egy akkora sátor alatt volt berendezve, ami alá, kb. 50 ember befér. Ez jó idő esetén, mint amilyen az első napon volt, nem is volt probléma. A gyönyörű, napsütésben mindenki élvezte a látnivalókat.

 No, de a második napon, a számomra várva, várt napon, amikor Jamie Oliver-t is lett volna lehetőségem élőben látni, szó szerint leszakadt az ég. A problémát még az is nehezítette, hogy Jamie főzött utoljára, ami este fél hétkor volt esedékes és ő nem is dedikált és nem volt beszélgetős show-ja, Raymond Blanc-al ellentétben. Már kettő órától annyira szakadt az eső, hogy a szemközti sátrakba alig lehetett átlátni, dörgött, villámlott. Három órára, Gennaro dedikálásáig, tulajdonképp bőrig áztam, esőkabát, ide vagy oda, semmit sem ért. Gennaro-t sem láttam élőben főzni, mert a rengeteg esernyő eltakarta és tényleg ömlött az eső. Nem volt más választásom, mint a kicsiny könyves sátorban várakozni türelemmel, hogy másodikként, legalább egy dedikált könyvem és egy közös fotóm legyen vele.  Szóval, én, aki imádom az esőt és a brit időjárást, ez már túlment a tűréshatáromon, ezért eljöttem és, csapzottan, mint egy ázott veréb, szomorúan vágtam neki a két órás autóútnak hazafelé.

_dsc1192.jpg

_dsc1240.jpg

 Így, aki miatt a legfőképp mentem, még a színét sem sikerült látnom. De, nem adom fel, majd talán jövőre sikerül élőben látnom Jamie-t!

 

 Raymond Blanc két Michelin csillagos séf személyében egy remek embert ismerhettem meg. Pont olyan bohókás, mint a Titkok a Konyhából című sorozatban láthatjuk és olyan erőteljes francia akcentussal beszél, hogy eléggé kell figyelni, hogy meg lehessen érteni. Elismerően beszélt Jamie Oliver-ről, szó szerint "Globális személyiségként" említette és monumentálisnak tartotta az elért sikereit és azt a jelentős fejlődést, (elsősorban szakmai fejlődést) amin keresztül ment. Mesélt arról a két alkalomról, mikor Erzsébet királynőnek főzött és ahogy együtt énekelték a La Marseillaise-t. Illetve arról, hogy a királynő igen mutatós fácántollas kalapja ihlette az egyik tálalását. Beszélt a családjáról, a két fiáról, akik közül az egyik elkísérte és arról, hogy imádja a gyerekeket és szeretne unokát, de, majd csak, ha betölti a hetvenedik életévét, hisz annyi teendője van még.

_dsc0914.jpg

_dsc0924.jpg

 Kijavította az interjúvoló hölgyet, hogy bizony nem kettő, hanem öt éttermet nyitott idén és tényleg rengeteg a teendője.  

_dsc0936.jpg

_dsc0963.jpg

 

 A színpadon Pistou levest készített és egy sült barackos édességet. A segédje egy Dan nevű fiú volt, akivel hat éve dolgozik együtt. Érdekes, hogy nem a sorozatból ismert Adam nevű segédet láthattuk, de ez csak egy kis érdekesség volt inkább. 

_dsc1026.jpg

_dsc1075.jpg

_dsc1080.jpg

_dsc1075.jpg

 Elnézést kért az olasz résztvevőktől, majd lerántotta a leplet a mindig is olasznak titulált pesto-ról. Nos, igen, a Pistou, nem más, mint Pesto és a franciák, már a XII. század második felétől használták. Mik vannak? Én ledöbbentem. De, azért vigasztalásképp mondta, hogy a legjobb minőségű olívaolajok, természetesen Itáliának köszönhetőek.

_dsc1085.jpg

 A legjobb minőségű barack sosem a szupermarketből való, hanem a kertből, elsősorban a sajátunkból és az almákra, meg úgy összességében a zöldség-gyümölcsökre ez az állítás vonatkozik. Majd bohókásan megjegyezte, hogy tulajdonképp mindenki egy alma és ő, meg Dan egy nagyon jó alma. Nyilván ez angol nyelven sokkal viccesebben hangzott. 

_dsc1013.jpg

 Amikor a dedikálásra került a sor és megkérdeztem, hogy csinálhatnék vele egy közös fotót, roppant kedvesen felállt és azt mondta, hogy természetesen "madame" és még át is karolt a fotóhoz. Amikor elkészült, a szokásos vidám hangszínnel azt mondta, hogy "voilá". Én megköszöntem, és udvariasan válaszolt, hogy részéről az öröm. 

 

 Boldogan és elégedetten hagytam ott a pénteki rendezvényt s indultam el megkeresni a szállásomat, amit A Férj segítségével foglaltam az utolsó pillanatban, olyan ránk jellemző módon. 

 

 Magára a szállásra is fél órát kellett vezetnem és elég pánik hangulat lett úrrá rajtam, amikor egy jobb kanyart követően, egy kicsiny hídon átgurulva egy hatalmas erdőben találtam magam. Kezdtek bevillanni az ismert horror film jelenetek és komolyan elgondolkodtam, hogy visszafordulok és bejelentkezek az első hotelba, ami az utamba kerül. De, úgy döntöttem, megyek még kicsit, meglátjuk mi sül ki az egészből. Hatalmas meglepetésemre, nem egy elhagyatott, kísértet járta házra bukkantam, hanem egy csodaszép kicsiny falura egy erdő mélyén. Lélegzetelállító házakkal, álom kertekkel és luxusautókkal. Amikor megérkeztem a megadott címre egy mosolygós, őszes hajú hölgy kedvesen integetett, hogy jöjjek csak, már várt rám. Udvariasan bemutatkozott, és ragaszkodott ahhoz, hogy az eredeti nevemen szólítson, nem pedig Charlotte-nak, ahogy a legtöbb angol teszi. Felkísért az emeletre és megmutatta a szobámat. Nem jutottam szóhoz. A szobám a padlótól a mennyezetig romantikus stílusban volt berendezve. Hatalmas, faragott ágykeret, ezüst kis kancsó, benne szűrt vízzel, nehéz, mohazöld, bársony drapéria az ablakon. vastag, aprólékosan faragott keretben egy hatalmas tükör. A falon pedig fehér alapon, szintén mohazöld, különböző romantikus jelenetekben látható grófot és grófkisasszonyt ábrázoló tapéta. Az egész szobát rózsa és levendula illata lengte be. Az ajtó mellett gyönyörű, faragott karfás szék, mohazöld, bársony ülőrésszel. Már csak Jane Austin, Mr Darcy-ja hiányzott a szobából. Pontosan fél tízre kaptam a reggelit, ahogy kértem és sűrű bocsánatkérés keretében magyarázkodott, hogy menyire sajnálja, hogy nem a teraszon tudja nekem felszolgálni a reggelit a rossz idő miatt, hanem "csak" a meseszép étkezőjében. 

 No, de ki is ez a roppant kedves hölgyemény? Ő Sherell. Egy nyugdíjas pilóta, aki Kenyában egy ottani brit kolóniában született és csak húsz éve él Angliában. Mellesleg saját légitársasággal rendelkezett és lételeme volt a repülés. Mára embereket szállásol el hatalmas házában, vegán, és kínosan ügyel rá, hogy ne, turistaként, hanem új emberekként, barátokként tekintsen vendégeire. Fantasztikus rántottát készített nekem, metélőhagymával és annak virágával fűszerezve. Imádtam és remélem találkozom még vele néhányszor életem során.

_dsc1132.jpg

_dsc1129.jpg

 

 

 Gannaro Contaldo. Épp a kicsiny könyvesbolt standján válogattam eme remek séf könyveit és egy pillanatra oldalra néztem és betoppant az ügynöke kíséretében maga Gennaro Conntaldo. Nem hittem a szememnek! Nagyon vicces jelenet volt, hogy szó szerint megelevenedett előttem. A pocsék időjárás miatt teljesen lemaradtam, ahogy élőben főzött, nem is tudom, hogy mi volt az, csak annyi jött le, hogy elég nagy show man, egy született olasz aki imádja a csillogást. Természetesen karrierjét igazolja tehetsége a gasztronómiában. Mivel türelmesen várakoztam, vele is sikerült aláíratnom a szakácskönyvét és természetesen partner volt egy közös fotóhoz is. Nagyon kedves ember, sajnálom, hogy csak ennyit láthattam belőle. De, ahogy Jamie-nél is, majd jövőre! 

 

_dsc1216.jpg

 

 

Nos, a többi élményt, csak röviden kommentálnám, egy-egy fotó kíséretében.

 

Sophie Michell. Már 14 évesen szenvedélyévé vált a főzés és már professzionális konyhákon dolgozott, családja révén. Miután megszerezte szakács végzettségét a londoni The Greenhouse, The Lanesborough és a nagykövetségnél dolgozott. Majd elnyerte az év fiatal szakácsa díját is. 19 évesen Claudia Schiffer családi szakácsa volt két éven keresztül. Majd megírta első szakácskönyvét "Ellenállhatatlan" címmel. Majd ismét visszatért Londonba, mint főszakács és egy vendéglátó ipari cégnél, mint étel stylist és egyéb konzultációs munkatárs.

 Kedvenc ételeiről beszél, bevonva férjét is, aki mellettem ült és faggatott kezdés előtt, hogy melyik médiától jöttem. El kellett keserítenem, hogy egyiktől sem, de továbbra is kedvesen beszélt feleségéről. A thai ételeket nagyon szeretik, mert izgalmasak, de kedvenceik természetesen a mély, tradicionális angol ételek, azon belül is a vasárnapi sültek. 

_dsc0723.jpg

_dsc0726.jpg

 

 

 Olia Hercules. Sajnos, őt már csak akkor láttam,miután befejezte a főzést. Azért egy mosoly erejéig sikerült megörökítenem. Ukrán születésű séf, recept író és étel stylist. Nagyon ragaszkodik tradícióihoz, annak ellenére, hogy Angliában nőtt fel. Bevallom őszintén annyira nem ismerem az ő stílusát, munkásságát.

_dsc0733.jpg

_dsc0737.jpg

 

 Gizzi Erskine. Igazi extravagáns, Skót származású hölgyemény. Nagyon szimpatikus és hihetetlen, hogy 37 éves! Tíz évet simán letagadhat. Sajnos őt csak elkezdtem nézni. Nagyon tetszett és izgatottam vártam, hogy mit fog készíteni, mert szerettem volna jobban megismerni a stílusát. Sajnos homárt. Természetesen élve megfőzve, amit a mai napig nem értek, hogy engedhetnek meg a számtalan (általam is ) aláírt petíció ellenére. Nos, miután szó szerint lerántotta a leplet szerencsétlen homárokról, és vidáman közölte, hogy akkor most már ezek a srácok mehetnek a forróvízbe, én továbbálltam. Ő is dedikált. Mivel őt sem ismerem annyira, hasonlóan, mint Olia-t, ezért nem vásároltam könyvet tőle. Viszont a tévéműsora alapján elég szimpatikus. 

_dsc1161.jpg

_dsc1169.jpg

_dsc1182.jpg

_dsc1175.jpg

 

 

 A guruló vegán Street food-os lányok A Rupperts Street-ről. Sajnos csak az első napon voltak ott, így egyetlen ételt tudtam megkóstolni a Spenótos-kesudiós burgert. Mennyei volt és nagyon lelombozott, mikor másnap nem találtam őket ott.

_dsc0707.jpg

_dsc0708.jpg

_dsc0709.jpg

_dsc0711.jpg

_dsc0714_1.jpg

 

 

 Sajtos szendvics (mozzarella, paradicsom és bazsalikom). Az amcsi jellegű, nagyon sajtos, nagyon zsíros, de néha nagyon kívánandó étek és persze az elmaradhatatlan ecetes sült krumpli. 

_dsc1105.jpg

_dsc1109.jpg

_dsc1119.jpg

 

 

 Vega sushi. Hát elment, de nem lesz a kedvencem. Avocado Kiss fantázianevű sushi-t kóstoltam (tripla avokádó, uborka, piros paprika, sült szezámmag és szójaszósz. Ráragadt a szájpadlásomra és belement a fogam közé. Még jó, hogy fogselyem volt a neszesszeremben.

_dsc0764.jpg

_dsc1141.jpg

_dsc1143.jpg

_dsc1149.jpg

 

 

 Epres teakülönlegesség.  Jázmintea friss eperrel, amit választottam. A pocsék ízt legalább ellensúlyozta a mixer fiú szimpatikus természete. Teljesen a szakmájára termett, simán eladta azokat a pocsék teákat és teljes beleéléssel. Minden cég álma az ilyen dolgozó. Remélem rendesen megfizették...

_dsc0778.jpg

_dsc0781.jpg

_dsc0783.jpg

_dsc0793.jpg

_dsc0798.jpg

_dsc0808.jpg

_dsc0826.jpg

 

 

Jöjjön a többi csak képekben:

_dsc0690.jpg

_dsc0701.jpg

_dsc0715.jpg

_dsc0721.jpg

_dsc0763.jpg

_dsc0767.jpg

_dsc0769.jpg

_dsc0772.jpg

_dsc0774.jpg

_dsc0889.jpg

_dsc1113.jpg

_dsc1115.jpg

 

 

Végül egy hatalmas igazság: "Mi mindannyian utazók vagyunk ebben a vadon világban" (Robert Louis Stevenson).....

_dsc1095.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Szólj hozzá!

Zöldséges polenta (puliszka)

2016. augusztus 20. 20:12 - Gastrolta.

 Különleges tökökre leltem a tegnapi vásárlás alkalmával és persze nem tudtam ellenállni színes csábításuknak. Kihívás volt, mert nem nagyon tudtam, hogy milyen tökök is ezek. Persze a címkén fel volt tüntetve, de én szeretem tudni a lehető legtöbbet az újdonságokról, hisz minden nap lehet valami újat tanulni ebben a csodálatos világban.

 Az egyik tök, ami a kosaramba került, a Spaghetti tök (Spaghetti squash). Azért kapta ezt a nevet, mert az állaga valóban olyan spaghetti tészta jellegű. Olyan szálkás. Tésztákhoz kiváló, mert főzés közben hamar krémes állagúvá válik. Igen alacsony a kalóriatartalma. Karotintartalma, viszont nagyon magas.

 A másik két töknek nem találtam magyar megfelelőjét, Gem tök (Gem squash). Talán kicsit hasonlít a japán tökre, de a külső felülete nem bordázott, hanem teljesen sima.

 Amit a Wikipédián találtam róla, hogy két fajtája van. A Cucurbita texana, Dél-és Közép Amerikában jellemző. A Cucurbita fraterna pedig Mexikóban található. Krikettlabda nagyságú és tulajdonképp ugyan az a felhasználási módja, mint a sütőtöknek. 

 Dél-Afrikában is megtalálható, mindkét változat. Szintén főzve és sütve. Ha utóbbi, akkor vajat és barna cukrot használnak ízesítésnek.

 

_dsc0525.jpg

 

 Ahogy készítettem a polentát:

 

_dsc0555.jpg

 1 csésze polentát felöntöttem 750 ml zöldségalaplével (csak zöldségeket tartalmaz, nátrium glutamát, só és minden egyéb mesterséges "vackoktól" mentes: Kallo organic vegetable stock) és 250 ml vízzel. Sóztam, majd 10-15 percet főztem, folyamatos kevergetés mellett, majd félretettem hűlni. Amikor kihűlt hozzáadtam kb. egy csészényi friss spenótlevelet és belesimítottam egy kerámia tepsibe.

 1 ek olívaolajat felhevítettem és megpirítottam 1 közepes, aprított vöröshagymát, majd 2 gerezd zúzott és aprított fokhagymát. Ezt követően hozzáadtam a hagymához a képen látható spaghetti tök felét és egy gem tököt felkockázva. (A maradékot szintén felkockáztam és mélyhűtőbe tettem). Öntöttem egy kevés vizet a tökhöz, és addig pároltam, míg a víz el nem tűnt alóla. Ekkor hozzáadtam egy nagy szilva paradicsomot és néhány színes koktélparadicsomot aprítva. Sóval, frissen őrölt fekete borssal, füstölt paprikával, cayenne-i borssal és szárított oregánóval ízesítettem. 5 percig pároltam a paradicsomot a tökkel, majd levettem a tűzről és egy csokor friss bazsalikomot szórtam rá.

 Az egészet rákanalaztam a spenótos polenta tetejére. Lefedtem alufóliával és kb. 180 fokon 20 percig sütöttem. Majd levettem az alufóliát, megszórtam 1/2 csésze reszelt parmezánnal és visszatettem 5 percre a sütőbe. 

 Miután elkészült 1 órát hagytam állni, majd utána tálaltam.

 

_dsc0647.jpg

 

Szólj hozzá!

Sült karfiol és kelbimbó szicíliai módra

2016. augusztus 13. 21:30 - Gastrolta.

 Egy hirtelen ötlettől vezérelve, ma megleptem A Férj-et a munkahelyén és elmentünk ebédelni. Az étteremmel szemben volt egy közel-keleti csemegebolt. Csodaszép gyümölcsökkel és zöldségekkel. Nem bírtam levenni róluk a szememet, így miután befejeztük az ebédet átrohantam és vásároltam néhány dolgot. Többek közt egy szép fej karfiolt és gyönyörű kelbimbót.

 Az eladó hölgy annyira boldog volt, látva, hogy még mindig csak teszem a portékáját a kosaramba, hogy kijött hozzám és megszólított perzsa nyelven. Miután visszakérdeztem angolul, hogy mit is szeretne, akkor döbbent rá, és csodálkozva kérdezte, hogy én nem perzsa vagyok? Nos, felvilágosítottam, hogy nem, de jól esett ez a feltételezés.

 No, de visszakanyarodva a karfiolhoz és a kelbimbóhoz. Egy nagyszerű receptet mentettem el, még réges-rég (Jamie Oliver), most itt volt a kiváló alkalom, hogy elkészítsem. Az eredetiben mazsola is szerepel a hozzávalók között, de én kihagytam, mert nem szeretem.

 

_dsc9715.jpg

 Ahogy készült:

 

 25 g fenyőmagot sütőben megpirítottam (olaj nélkül), majd félretettem. Egy kisebb fej karfiol rózsáira szedtem, a nagyobbakat elfeleztem. 20-25 dkg kelbimbót félbevágtam. Mindkét zöldséget egy nagyobb kerámia tepsibe szórtam. Majd fűszereztem 8-10 szál sáfránnyal, sóval, borssal. Meglocsoltam 1 ek olívaolajjal, 1 ek fokhagymás olívaolajjal, 2 ek gyümölcssziruppal (sweet freedom, ezt használom az alacsony kalóriatartalma miatt) és egy kevés vízzel. Majd sütőben 40-50 percig sütöttem. Az első felében alufólia alatt.

 Melegen tálaltam és megszórtam a pirított fenyőmaggal. Szintén egy olyan étel, ami kiváló köret is egyben, különböző húsételekhez.

 Vegán, gluténmentes és egy adag 336 kalóriát tartalmaz. Az általam használt mennyiségből két személyes adag lett.

Szólj hozzá!

Sütőtökös kuszkusz saláta

2016. augusztus 12. 19:05 - Gastrolta.

 Szigorú diétán vagyok. Napi 1000 kcal és testmozgás...jó sok. Ezért újabb kihíváshoz érkezett konyhai pályafutásom. Betartani az általam felállított mércét és továbbra is egészségesen étkezni. Nem egyszerű, meg kell hagyni.

 Segítségemre ismét Jamie Oliver szolgált. Minden hozzávaló volt itthon, így megúsztam a vásárlást, amit ki nem állhatok. Kisebb változtatásokkal egy fantasztikus salátát sikerült összehoznom.

 

_dsc9528.jpg

Ahogy készítettem: 

 

 Egy kisebb sütőtököt meghámoztam és feldaraboltam (kb. 50-55 dkg lett felaprítva), majd tepsibe tettem, amit sütőpapírral béleltem ki. A tököt megszórtam őrölt köménnyel, frissen őrölt 5 borssal, sóval és 1 ek olívaolajjal meglocsoltam. Sütőbe tettem 50 percre. Én nem fedtem le, de érdemes, mert kicsit megégettem.

 Majd 50 g kuszkuszt tálba tettem és felöntöttem annyi forró vízzel, hogy kb 1 cm magasan lepje el. 10 percet állni hagytam, ez idő alatt teljesen magába szívta a vizet és megpuhult.

 Egy serpenyőben 1 ek vegyes magkeveréket (nálam tökmag, napraforgómag, szezámmag, barna-és arany lenmag. De lehet csak tökmag) olaj nélkül megpirítottam, majd félretettem a tálalásig.

 Fogtam egy nagyobb tálat beletettem a kész sütőtököt, a kuszkuszt, 1 egész piros chillit felaprítva (nem muszáj kimagozni, aki szereti az erőset) és 5 szál friss kakukkfű levélkéit, majd óvatosan összekevertem, hogy a sütőtök ne törjön össze.

 Tálaláskor megszórtam a pirított magvakkal és 1/2 friss citrom levét facsartam a tetejére. Mennyei étel, köretként is kiváló húsokhoz és mindössze 219 kcal van egy adagban. A mennyiség, amit készítettem kétszemélyes.

Szólj hozzá!

BBC Countryfile live 2016. Woodstock

2016. augusztus 07. 10:35 - Gastrolta.

 Tegnap Woodstock-ban jártunk egy nagyszabású, a BBC által élőben közvetített vidéki fesztiválon. Ezért arra gondoltam, hogy a látottakat milyen jó volna megosztani mindenkivel, ha máshogy nem, egy blogbejegyzés formájában. 

 Nem szeretném szaporítani a szót, inkább fotókon keresztül fejezném ki, micsoda élményben volt részünk.

 Sajnos nem tudtam mindent megörökíteni, de remélem a meglévő fotókon keresztül is nagyjából sikerül megmutatnom, hogy milyen is egy négy napos vidéki fesztivál egy napja.

 Jó szórakozást!

 

Helló Woodstock, megérkeztünk....

_dsc9092.jpg

Gourmet hot dog-ok, vaddisznóból, tradicionális angol sertésből és szarvasból....

_dsc9094.jpg

_dsc9095.jpg

_dsc9096.jpg

Vidéki húsos piték....

_dsc9097.jpg

Nagyon Wales-i étkek: fekete marha és bárány, no meg az elmaradhatatlan hagymás-zsályás-zsemlemorzsagombóc (itt csak köret)...

_dsc9099.jpg

_dsc9100.jpg

_dsc9103.jpg

Akadtak extrém étkek is...

_dsc9111.jpg

_dsc9112.jpg

Fácánburger és panírozott fácánfalatok....

_dsc9106.jpg

_dsc9107.jpg

Megint csak különleges húsos piték....

_dsc9116.jpg

_dsc9114.jpg

_dsc9115.jpg

Ilyen mosolygós és jókedvű árus, biztosan minden portékáján túlad. Egyébként épp angol tepertőt kóstoltat. Az angol tepertő annyiban különbözik a magyartól, hogy olyan ropogós, mint mondjuk egy burgonyaszirom, vagy még annál is keményebb, roppanósabb...

_dsc9127.jpg

Kézzel készült, színes karamella...

_dsc9126.jpg

Sütemények...

_dsc9131.jpg

_dsc9133.jpg

_dsc9134.jpg

_dsc9135.jpg

_dsc9136.jpg

_dsc9151.jpg

_dsc9150.jpg

Sajtok....

_dsc9142.jpg

_dsc9143.jpg

_dsc9144.jpg

_dsc9138.jpg

_dsc9139.jpg

_dsc9140.jpg

A fokhagyma farm csodaszép fokhagymákkal és mennyei szószokkal...

_dsc9148.jpg

_dsc9141.jpg

_dsc9149.jpg

Az ellenség kapujában...

_dsc9157.jpg

_dsc9155.jpg

_dsc9122.jpg

A marha elülső- és hátsó negyedének szakszerű bontása...

_dsc9341.jpg

Sült burgonya ínyenceknek. Ha szeretnénk, hogy az ízek a tetőfokukra hágjanak, akkor a sült burgonyánkat megkoronázhatjuk Devonshire-i sajtszósszal, mindössze 50 penniért! A frissen sült édesburgonya, valami mennyei volt...

_dsc9171.jpg

_dsc9180.jpg

_dsc9183.jpg

Angliában sosem lehet elég sült burgonyát kínálni....

_dsc9208.jpg

Az előtted készített fagylalt és a 18+-os gintonic-os sorbet. No, meg a bazsalikomos-citrom sorbet esete a málnással...

_dsc9227.jpg

_dsc9218.jpg

_dsc9220.jpg

_dsc9222.jpg

_dsc9226.jpg

_dsc9223.jpg

_dsc9229.jpg

_dsc9233.jpg

_dsc9239.jpg

_dsc9243.jpg

_dsc9246.jpg

_dsc9249.jpg

_dsc9250.jpg

_dsc9251.jpg

_dsc9255.jpg

_dsc9362.jpg

A legnagyszerűbb gasztro-élményt, ismét az olaszoknak köszönhettük. La Classica és La Bomba, helyben készült tésztából...

_dsc9326.jpg

_dsc9304.jpg

_dsc9307.jpg

_dsc9323.jpg

_dsc9312.jpg

_dsc9317.jpg

_dsc9329.jpg

Aztán sokaknak, akik jelen voltak, szintén nagyszerű napjuk volt....

_dsc9121.jpg

_dsc9200.jpg

_dsc9207.jpg

_dsc9123.jpg

_dsc9162.jpg

_dsc9164.jpg

_dsc9166.jpg

_dsc9345.jpg

_dsc9364.jpg

_dsc9355.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása