Gastrolta

Főzni szenvedéllyel, kicsit másképp

Kardhalsteak, alaszkai vadlazac helyett

2016. június 24. 00:32 - Gastrolta.

 Lazacot szerettem volna vásárolni A Férjnek. Sajnos nem volt alaszkai vadlazac, sem pedig olyan, amit szívesen megvásároltam volna. Csupa halvány rózsaszín, sápadt, vékonyka filék. Teljesen tanácstalan voltam. A halárus fiú észrevéve hezitálásomat, készségesen felajánlotta segítségét, és fel is világosított, hogy azért nincs alaszkai vadlazacuk, mert 20 fonttól kezdődik kilója és kizárólag különleges alkalmakkor, mint pl. a Karácsony tartanak. Helyette a kardhalat ajánlotta. Hatalmas, filék sorakoztak ízlésesen a tört jégen, gondoltam egy próbát megér. Spanyolországi vakációnk alkalmával a férj már kóstolta és ízlett neki,  ennek fényében bíztam benne, hogy az én verzióm is elnyeri majd a tetszését. Így is történt. 

 Dióolajban megsütöttem a hal mindkét oldalát (fedő alatt szigorúan, mert fröcsög, annak ellenére, hogy felitattam a felesleges nedvességet). Sóztam, borsoztam és csipet cayenne-i borssal bolondítottam meg. Tálaláskor a serpenyőben maradt olajjal meglocsoltam a steak tetejét. Friss, vegyes salátával tálaltam.

_dsc2274.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrolta.blog.hu/api/trackback/id/tr318836156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása