Gastrolta

Főzni szenvedéllyel, kicsit másképp

Minestrone

2016. július 25. 20:23 - Gastrolta.

 Levesre vágytam. A hűtő tele volt szebbnél szebb zöldségekkel, ezért nem is volt kérdés, hogy mit fogok készíteni.

 Hát persze, hogy Minestrone-t, a kedvenc levesemet. Nagyon szeretem, mert rengeteg zöldség van benne, ennek ellenére igen kalóriaszegény. A sűrűsége miatt laktató és egy igazi vitaminbomba, persze, csak ha a zöldségek nincsenek agyonfőzve benne.

_dsc8247.jpg

 Ahogy készítettem:

 1/2 vöröshagymát és 1/2 lilahagymát apróra kockáztam. 2 db sárgarépát szintén felkockáztam és a hagymákkal együtt 1 ek olívaolajon, 5 percig pirítottam. Hozzáöntöttem 1 dl rozét és addig pároltam, míg el nem illant a csodás nedű.

 Ezután hozzáadtam 1 db felkockázott fehérrépát, 1/2 tenyér nagyságú zellergumót felkockázva, 3 db zúzott fokhagymát (én frisset használtam), 1 marék zöldborsót, 1 marék zöldbabot aprítva (zöld és 2-3 cm), 2 db aprított szárzellert, 1/2 fej karfiolt rózsáira szedve, 1 marék friss babot (fehér karósbab), 1 db  kisebb felkockázott cukkinit, 1/2 sárga kaliforniai paprikát aprítva, 5-6 db sárga és narancssárga koktélparadicsomot felezve.

 Végül 1 csokor friss, petrezselymet (csak tépkedtem) és 4 nagy levél fekete kelkáposztalevelet (Cavolo Nero) aprítva adtam hozzá és felöntöttem annyi vízzel, hogy ne lepje el a zöldségeket, majd így 5 percig pároltam.

 Ezután hozzáöntöttem 1 szilvaparadicsom konzervet, sóztam, borsoztam, tettem bele egy kevés cayenne-i borsot és felöntöttem vízzel. A víz mennyiségét nem tudom pontosan megadni, mert a leves sűrűségét nézem. Én a nagyon sűrű levest, azt az igazi olaszosat szeretem. Viszont, ha valaki sok levet szeretne, akkor értelemszerűen több vizet kell hozzáönteni. De vigyázzunk, ha sok a víz, akkor 2 db paradicsomkonzervre lesz szükség.

 Forrón tálaltam, parmezánnal megszórva. A díszítésként használt, friss bazsalikomot beletépkedtem, az evés kezdete előtt.

_dsc8161.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Levesek
süti beállítások módosítása